Huishoudelijke hulp

meer

Huishoudelijke hulp en ondersteuning

Bij u in de buurt

Betrokken zijn

Kunt u wel wat hulp in het huishouden gebruiken? Wij helpen u graag verder! Het huishouden kan een flinke klus zijn. Zeker wanneer u een dagje ouder wordt of te maken krijgt met een beperking. Dan is het goed om te weten dat de betrokken en professionele huishoudelijke hulpen van AtHomeFirst er zijn om u te helpen. Ze nemen u uit handen wat u zelf niet meer kunt en ondersteunen u bij de taken die u nog wel kunt uitvoeren. Samen zorgen we ervoor dat uw huis netjes blijft, zodat u prettig in uw eigen omgeving kunt blijven wonen.

Een bekend gezicht uit de buurt

Vertrouwd en persoonlijk

Uw zorg is onze zorg. Ons werk stopt niet bij een schoon aanrecht. We bieden naast een helpende hand in het huishouden, ook een luisterend oor en een arm om de schouder. Wanneer uw huishoudelijk hulp signaleert dat het even wat minder gaat, kijken we samen met u en uw mantelzorger naar een passende oplossing. We hebben kennis van voorzieningen in de wijk en kunnen u zo weer een stukje verder helpen. Met een vaste hulp om de hoek voelt het altijd vertrouwd. Dat geeft wel zo'n fijn gevoel. 

 

 • <span>1.</span> Hulpvraag

  1. Hulpvraag

  Bent u niet meer in staat om enkele huishoudelijke taken uit te voeren, of kunt u wel wat extra hulp gebruiken?

 • <span>2.</span> Indicatie

  2. Indicatie

  Dan kunt u met uw hulpvraag terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. Hier wordt samen gekeken of u de diensten in kunt schakelen van een zorgverlener die helpt met het thuis schoonmaken bij ouderen

 • <span>3.</span> Aanvraag

  3. Aanvraag

  Wilt u graag gebruik maken van de huishoudelijke hulp en ondersteuning van AtHomeFirst? Dan heeft u daarvoor een indicatie van de gemeente nodig. Hoe het aanvragen daarvan precies gaat, verschilt per gemeente. In welke gemeente woont u?

   

Jannie helpt Aly al een aantal jaren met het huishouden. Dit doet ze vanaf de start van AtHomeFirst in 2016. Ook over de vervangende hulp is ze erg te spreken, ‘ze proberen op de vestiging altijd een vaste invalkracht te regelen, en dat is heel plezierig’.

Toen de echtgenoot van Aly van der Helm (83) uit Emmen nog leefde, was hij degene die op trapjes klom om de ramen te zemen en de bovenkant van de kasten af te nemen. Helaas werd hij negen jaar geleden ziek en overleed hij. Omdat Aly zelf haar keukentrapje niet op kan en ook het andere zwaardere huishoudelijke werk wat lastig werd, heeft ze sinds die tijd hulp in de huishouden. Eens in de twee weken komt Ria haar helpen.

Aly van der Helm -
Aly van der Helm

Eric Bruggema (36) uit Groningen heeft een achtergrond die je niet meteen zou verwachten van een medewerker van AtHomeFirst: hij werkte jarenlang in de ICT. “Maar ik miste daarin het sociale aspect. Computers geven immers geen glimlach terug, mensen doen dat wel. Daarom heb ik ervoor gekozen om de ICT vaarwel te zeggen en dit werk te gaan doen.”

Eric Bruggema - .
Eric Bruggema

Een zwangere vrouw die vanwege misselijkheid vaak in het ziekenhuis lag, een zesjarige dochter die aandacht nodig heeft, plus diabetes én een hernia zorgden ervoor dat Bert (50) het thuis even niet meer gebolwerkt kreeg. Hij vroeg bij het Centrum voor Jeugd en Gezin om hulp en kreeg die binnen een week, in de persoon van Eric Bruggema van AtHomeFirst.

 

Bert Dijkstra - .
Bert Dijkstra

Vacatures Huishoudelijke hulp