Aly van der Helm

Jannie helpt Aly al een aantal jaren met het huishouden. Dit doet ze vanaf de start van AtHomeFirst in 2016. Ook over de vervangende hulp is ze erg te spreken, ‘ze proberen op de vestiging altijd een vaste invalkracht te regelen, en dat is heel plezierig’.

Toen de echtgenoot van Aly van der Helm (83) uit Emmen nog leefde, was hij degene die op trapjes klom om de ramen te zemen en de bovenkant van de kasten af te nemen. Helaas werd hij negen jaar geleden ziek en overleed hij. Omdat Aly zelf haar keukentrapje niet op kan en ook het andere zwaardere huishoudelijke werk wat lastig werd, heeft ze sinds die tijd hulp in de huishouden. Eens in de twee weken komt Ria haar helpen.

Samen het huis schoonmaken

“De meubels stoffen en de was doen kan ik nog prima zelf, maar de grotere klussen waarvoor je bijvoorbeeld op een trapje moet staan zijn voor mij lastig. Daarom is het fijn dat Ria iedere veertien dagen langskomt om me daarmee te helpen. We maken dan samen mijn huis schoon: zelf ga ik met de stofdoek langs de meubels en daarna komt Ria met de stofzuiger langs. Ze kan stofzuigen als de beste! Ria lapt ook de ramen en ze maakt alles schoon waar ik zelf niet bij kan.”