Coby Habing

Coby Habing (55) werkt al sinds 1998 als huishoudelijke hulp en werkt al sinds de start bij AtHomeFirst in Emmen. “Mijn werk heeft in de loop der jaren veel namen gehad en mijn rol is in die tijd ook veranderd. Maar wat altijd hetzelfde blijft, is de energie die ik ervan krijg wanneer ik iemand vooruit help.”

Motiveren

Het accent in het werk van Coby is verschoven van huishoudelijke hulp naar het begeleiden en ondersteunen van haar cliënten. “Dat vind ik prachtig werk. Ik kom bij mensen thuis die het runnen van hun huishouden, om welke reden dan ook, niet meer aankunnen. Om samen met hen te bekijken wat er nodig is om het huishouden weer op de rails te krijgen en hen door mijn aanwezigheid en ondersteuning te motiveren om in ieder geval een deel daarvan weer zelf op te pakken, is echt fantastisch. Zeker als je ziet dat mensen met sprongen vooruitgaan, zoals mijn cliënt Wim.”

Openstaan voor mensen

Om bij AtHomeFirst te kunnen werken, moet je niet alleen goed zijn in het huishouden, maar je ook in je cliënt kunnen verplaatsen, vindt Coby. “Je krijgt met veel verschillende mensen te maken en daar moet je voor open staan. Het is belangrijk dat je samen met hen kijkt hoe je hen het beste kan helpen. Je staat er niet alleen voor, als je een vraag hebt of je wilt overleggen met je leidinggevende dan zijn de lijntjes bij AtHomeFirst heel kort. Daarnaast kun je bijvoorbeeld workshops volgen over zaken als dementie, zodat je je cliënten nog beter kunt helpen. Wanneer jij iemand bent die met liefde en gevoel voor mensen je werk doet, dan is AtHomeFirst de ideale werkgever.”

Ook werken bij AtHomeFirst?

Bij AtHomeFirst zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Onze vacatures vind je hier. Kijk snel of jouw nieuwe uitdaging ertussen zit en solliciteer direct!