Bert Dijkstra

Een zwangere vrouw die vanwege misselijkheid vaak in het ziekenhuis lag, een zesjarige dochter die aandacht nodig heeft, plus diabetes én een hernia zorgden ervoor dat Bert (50) het thuis even niet meer gebolwerkt kreeg. Hij vroeg bij het Centrum voor Jeugd en Gezin om hulp en kreeg die binnen een week, in de persoon van Eric Bruggema van AtHomeFirst.

 

Schoon en leefbaar

“We hebben nu ongeveer een jaar lang hulp en dat is heel prettig. Ik wilde zelf wel van alles aanpakken in huis, maar vanwege mijn hernia ging dat gewoon niet meer”, vertelt Bert. De hulp van Eric bestaat niet zozeer uit huishoudelijke klussen als schoonmaken, maar vooral uit ondersteuning en begeleiding om het huis schoon en leefbaar te maken. “Toen Eric hier voor het eerst kwam, lag alles hier vol met spullen die we door de jaren heen hadden verzameld. Eric heeft geholpen bij het uitzoeken en weggooien van de spullen die we niet meer nodig hadden. Dankzij kwam er meer ruimte in huis, voor onszelf én voor de kinderen. Hij gaf ons precies de motivatie die we nodig hadden.”

Motivatie

Maar daar hield de hulp van Eric niet op, vertelt Bert. “Hij heeft ons ook geholpen bij het regelen van een opknapbeurt van onze woning. Die is toe aan een renovatie en de woningstichting komt hier binnenkort renoveren. Eric is degene die zegt: kom, je moet die lambrisering slopen, of het behang van de muren trekken, zodat de woningstichting straks aan de gang kan. Hij motiveert ons echt om aan de slag te gaan, zodat de kinderen straks een schoon, prettig en leefbaar huis hebben. Daarna kunnen we het hopelijk zelf weer netjes houden, maar de ondersteuning van Eric heeft ons echt op weg geholpen. We kijken iedere week uit naar zijn komst!”