Eric Bruggema

Eric Bruggema (36) uit Groningen heeft een achtergrond die je niet meteen zou verwachten van een medewerker van AtHomeFirst: hij werkte jarenlang in de ICT. “Maar ik miste daarin het sociale aspect. Computers geven immers geen glimlach terug, mensen doen dat wel. Daarom heb ik ervoor gekozen om de ICT vaarwel te zeggen en dit werk te gaan doen.”

Persoonlijke aandacht

Na enkele jaren als sociaal dienstverlener bij dak- en thuislozen kwam de huishoudelijke hulp en begeleiding op zijn pad. “Ik heb eerst bij een andere organisatie gewerkt, maar sinds die is overgenomen door AtHomeFirst merk ik dat er meer aandacht is voor zowel de cliënten als de medewerkers. Ze luisteren naar je input en het feit dat ze in de nabije toekomst opleidingen en workshops gaan aanbieden, spreekt mij zeer aan. De lijnen zijn heel kort. Als ik zou willen, zou ik de directeur rechtstreeks kunnen benaderen met een suggestie of vraag. Die menselijke maat is fijn.”

Begeleiding

Eric vindt vooral de veelzijdigheid van zijn werk heel leuk. “Ik werk bij gezinnen zoals dat van Bert Dijkstra, waar mijn taak vooral het begeleiden en motiveren is, maar ook bij mensen die wat minder behoefte hebben aan begeleiding, maar meer aan praktische ondersteuning in het huishouden. Die verscheidenheid aan cliënten maakt het werk leuk en houdt het uitdagend. Maar bij wie ik ook aan het werk ga: ik krijg vrijwel altijd waardering van mijn cliënten voor het werk dat ik doe. Dat geeft veel voldoening, veel meer dan toen ik nog met computers werkte.”

Ook werken bij AtHomeFirst?

Bij AtHomeFirst zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Onze vacatures vind je hier. Kijk snel of jouw nieuwe uitdaging ertussen zit en solliciteer direct!