Tity Bentum

Ze mag dan al wel 91 jaar zijn, huishoudelijke hulp heeft Tity Bentum uit Groningen pas sinds ze op haar 85ste in het ziekenhuis kwam met een longfibrose. Daarvoor deed ze samen met haar partner het huishouden, maar dat werd toen toch echt te zwaar. Eerst kreeg ze iedere twee weken huishoudelijke hulp, maar dat is na een ‘keukentafelgesprek’ met de WMO-consulent verhoogd naar een keer in de week.

Altijd zin in een praatje

“Dat keukentafelgesprek was een prettig, goed gesprek”, vertelt Tity. “Toen naar voren kwam dat de huishoudelijke hulp het werk niet af kreeg in de gestelde tijd, kregen we een keer in de week, in plaats van eens in de twee weken. We hebben altijd geboft met onze huishoudelijke hulpen, het zijn altijd aardige mensen geweest. Sinds een tijdje is Joyce onze huishoudelijke hulp en ook zij is heel sociaal. Ze heeft altijd zin om een praatje te maken. Vroeger mochten huishoudelijke hulpen dat niet, maar je merkt aan alles dat de hulpen van AtHomeFirst goed met mensen kunnen omgaan.”

Aandacht voor mensen

Naast sociaal, is Joyce ook heel vakkundig, vertelt Tity. “We hoeven haar nooit wat te vragen, ze ziet zelf wat er moet gebeuren. En vervolgens doet ze dat werk heel grondig. Ze zorgt ervoor dat alles netjes is, eerder wil ze simpelweg niet naar huis. We kunnen erop vertrouwen dat ze haar werk goed doet. En mochten we eens problemen hebben of een klacht, dan weten we wie onze contactpersoon bij AtHomeFirst is en kunnen we haar gemakkelijk bereiken. Toen AtHomeFirst hier in Groningen begon, hebben we met haar en met de huishoudelijke hulpen en andere klanten kennisgemaakt tijdens een gezellige high tea. Dat ze zoiets organiseren, zegt veel over de aandacht die ze bij deze organisatie hebben voor de mensen.”