CHO Rensenpark, Emmen

meer

Een laagdrempelige voorziening in het prachtige Rensenpark waar iedereen welkom is voor een praatje, deelname aan diverse (begeleide) activiteiten, live muziek en om elkaar ontmoeten.

Stichting Cho 50+ is een organisatie die zich inzet om eenzaamheid tegen te gaan en wijkbewoners de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten.  Cho is gevestigd in het prachtige voormalige dierenpark in Emmen. Joop en Jeany zijn de oprichters en samen met de bevlogen vrijwilligers het gezicht van Cho.

Cho biedt verschillende activiteiten aan zoals de creatieve middag, line dancing, klaverjassen en bijna elk weekend live muziek. Ook op feestdagen is Cho geopend, omdat op deze dagen de eenzaamheid  onder wijkbewoners vaak het grootst is.

AtHomeFirst biedt daarnaast in samenwerking met Cho 3 dagdelen per week begeleide activiteiten voor inwoners die extra ondersteuning nodig hebben. Deze groep is gestart op 1 juni 2023.

Adres
Cho Rensenpark
Hoofdstraat 18
7811 EP Emmen

Meer informatie
0591-573556
Stichtingcho@gmail.com
https://www.facebook.com/cho50

Openingstijden
Woensdag t/m zondag 12.00-17.00

AtHomeFirst
Wilt u meer weten over deze of andere algemene voorzieningen in Emmen. Neem dan gerust contact met ons op. We zijn tijdens kantooruren te bereiken via 088-3210170 of lees meer via www.athomefirst.nl/algemenevoorzieningen

Hoe ziet het team binnen de voorziening eruit?

De oprichters van Cho zijn Joop en Jeany. Zij houden Cho draaiende zonder subsidies, maar met de vele ‘vrienden van Cho’ welke jaarlijks een kleine bijdrage geven. Daarnaast krijgen zij regelmatig een bijdrage van instellingen en particulieren.

Cho heeft een hechte groep vrijwilligers die de bezoekers een warm welkom geven, een praatje maken, belangstelling tonen en diverse bar werkzaamheden verrichten. Cho heeft altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwilligers. 

De algemene voorziening van AtHomeFirst wordt 3 dagdelen per week begeleid door twee betaalde krachten van AtHomeFirst; Ina en Angela.

Wat maakt jullie voorziening uniek?

Cho is uniek door de locatie, vrijwilligers, activiteiten, maar vooral het warme en huiselijke gevoel. Wanneer je Cho binnen stapt voel je je direct thuis, er is altijd iemand beschikbaar voor een praatje en wordt je betrokken bij de andere bezoekers. Maar ook als je even alleen een kopje koffie wilt drinken, een boek wilt lezen of wilt genieten van het terras, ben je van harte welkom. Er zijn geen verplichtingen. Cho is laagdrempelig en juist ook open op de dagen dat de eenzaamheid het grootst is: weekenden en feestdagen.

Voor de inwoners van Emmen Noord en Emmen Oost die wat meer ondersteuning nodig hebben kunnen zonder indicatie gebruik maken van de algemene voorziening van AtHomeFirst op 3 dagdelen per week. Een ervaren begeleider voert een intakegesprek en kan uitleg geven over deze groep en de geboden activiteiten. 

Welke deelnemers zijn op jullie locatie goed op hun plaats?

Alle wijkbewoners zijn welkom in Cho. Ook bij de algemene voorziening is iedereen welkom. Van jong tot oud, een fysieke of psychische beperking hoeft geen probleem te zijn.

Welke activiteiten zijn er globaal voor deelnemers?

  • Elke woensdag creatieve middag (gratis)
  • Elke vrijdagochtend line dancing voor gevorderden (kleine bijdrage)
  • Vrijdagmiddag biljart competitie (kleine bijdrage)
  • Elke woensdagmiddag klaverjassen (kleine bijdrage)
  • Elke zondagochtend Chie (kleine bijdrage)
  • Bijna elk weekend live muziek (gratis entree)
  • Maandelijks bingo (€5)
  • Creatieve activiteiten bij de algemene voorziening op de woensdagochtend, donderdagochtend en donderdagmiddag
  • Tweewekelijks inloop Sedna (spreekuur voor alle vragen van inwoners)