Begeleiding van AtHomeFirst in Emmen

AtHomeFirst is in Emmen-Noord en Emmen-Oost de hoofdaanbieder voor Wmo Begeleiding (individueel en groep) en respijtzorg. Dat doen we niet alleen, maar samen met ruim 25 partners, zodat u altijd ondersteuning op maat krijgt.

Individuele begeleiding

Iedereen moet mee kunnen doen met de samenleving. U dus ook. Dat is waar de gemeente Emmen voor wil zorgen – en dat is waar AtHomeFirst graag aan bijdraagt! Dat doen we onder andere door individuele begeleiding te bieden aan mensen die zich niet zelfstandig kunnen redden. Samen met de begeleider zal er gekeken worden waar u tegen aan loopt en hoe de begeleider u hierbij weer op weg kan helpen. Dit kan praktische ondersteuning zijn zoals bijvoorbeeld het zoeken naar een passende activiteit in de buurt of begeleiding die gericht is op het samen oplossen van lastige problemen zoals eenzaamheid, structuur en overzicht. De ambulant begeleider komt bij u thuis en kijkt altijd samen met u naar de dingen die goed gaan en waar u hulp bij nodig heeft. Bij sommige zaken kan de ambulant begeleider wellicht niet ondersteunen, zij zullen u dan verwijzen naar een organisatie die u hierbij kan helpen. Begeleiding is er op gericht om u weer zelfstandig mee te laten doen in de maatschappij.

Groepsbegeleiding

Wanneer het niet meer lukt om te werken of goed mee te doen in de samenleving kan er groepsbegeleiding worden geboden. Groepsbegeleiding, beter bekend als dagbesteding zorgt voor structuur, een zinvolle daginvulling en zorgt er voor dat u weer onder de mensen kan komen. Soms lukt dit niet op eigen kracht door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk uit te voeren of activiteiten op te zoeken in het buurtcentrum. AtHomeFirst kan dan samen met u op zoek gaan naar een leuke inspirerende plek om weer mee te kunnen doen. Soms biedt dagbesteding een opstapje om weer zelfstandig mee te kunnen doen in de maatschappij, soms wordt het geboden zodat de mantelzorger weer wat tijd voor zichzelf heeft.  Afhankelijk van de ondersteuningsvraag zal er gekeken worden naar een passende plek.

Respijtzorg

Als mantelzorger kan het soms best lastig zijn om altijd voldoende zorg te kunnen bieden, mantelzorgers kunnen daarom een beroep doen op de respijtzorg mogelijkheid binnen Emmen. Wanneer u bijvoorbeeld zelf tijdelijk niet meer kan zorgen, u een aantal dagen weg bent of een toe bent aan een pauze kunnen we tijdelijke opvang regelen. De respijtzorg kan meerdere malen per jaar worden ingezet om de mantelzorger te ontlasten zodat hij deze waardevolle taak kan blijven uitvoeren. 

Begeleiding via de gemeente

Woont u in Emmen-Noord (Emmermeer, Emmen-Centrum, Bargermeer, Westenesch of Meerveld) of Emmen-Oost (Angelslo, Emmerhout, Emmerschans of Barger-Oosterveld) en heeft u ondersteuning nodig? Neem dan contact op met De Toegang. De onafhankelijke medewerkers van de Toegang gaan met u in gesprek en bekijken samen met u of ze het probleem kunnen oplossen in uw eigen omgeving of met hulp van anderen, als dit niet lukt ontvangt u een indicatie voor hulp via de Wet Maatschappelijk Ondersteuning. De Toegang meldt u vervolgens aan bij AtHomeFirst en zij nemen zo spoedig mogelijk contact op om samen met u te besluiten welke ondersteuning u nodig bent.

Daarom kiest u voor AtHomeFirst

Betrokken, professioneel en persoonlijk

 • Betrokken medewerkers

 • Professionele ondersteuning in het huis

 • Meer plezier uit uw leven halen

 • Samen bezig zijn

 • Het geeft mij energie

 • Persoonlijke aandacht

 • Bert Dijkstra

  Erik motiveert mij om het huis schoon en leefbaar te houden. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de kinderen

  Bert Dijkstra
 • Wim Cramer

  Dankzij de positiviteit die Coby me geeft, durfde ik naar de winkel om nieuwe vloerbedekking uit te gaan zoeken

  Wim Cramer
 • Tity Bentum

  Over de huishoudelijke taken die ik zelf niet meer kan uitvoeren, hoef ik me gelukkig geen zorgen meer te maken.

  Tity Bentum
 • Aly van der Helm

  Terwijl mijn huishoudelijke hulp stofzuigt, stof ik op mijn eigen tempo mijn kastjes en tafel af

  Aly van der Helm
 • Coby Habing

  Het geeft energie om iemand te helpen

  Coby Habing
 • Eric Bruggema

  Computers geven je geen glimlach, mensen wel

  Eric Bruggema