Onze aanpak

meer

De client weer in zijn kracht

Wij tonen lef, zijn eigenwijs en bieden ondersteuning net even anders dan anders. Daarbij zoeken we altijd naar een oplossing die bij de client past en die ervoor zorgt dat de client terug in zijn of haar kracht wordt gezet. Daarin zijn we transparant in onze werkwijze en doen we wat we beloven. Doordat we de omgeving van de cliënt goed kennen, weten we precies waar we in de wijk moeten zijn om de cliënt verder te helpen. We zijn creatief in oplossingen en denken niet in beperkingen. 
 

Wat is nodig?

Aan de hand van het ondersteuningsplan, dat door de gebiedsteams opgesteld is, kijken onze clientregisseurs welke zorgpartijen het beste passen bij de hulpvraag. Bij een ondersteuningsvraag kijken we altijd eerst naar wat iemand wél zelf kan doen, zoals bijvoorbeeld dagbesteding of individuele begeleiding. In aanvulling daarop kan professionele ondersteuning geboden worden als dat nodig is. Onze medewerkers zijn betrokken bij de cliënten die ondersteuning ontvangen vanuit de Wmo. Zij kijken per casus naar wat nodig is, en hoe iemand écht weer zelfredzaam kan worden. Hierbij staan voorliggende voorzieningen, een sociaal netwerk en eigen kracht voorop.
 

Kwaliteit van dienstverlening

Bij AtHomeFirst hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Onze medewerkers doen er alles aan om de beste huishoudelijke hulp of individuele begeleiding te bieden. Zo volgen alle medewerkers, voordat ze in dienst treden, een e-learning over onze werkwijze. Ook het ondersteuningsaanbod en clientervaringen worden jaarlijks gemonitord. Op basis van de uitkomsten van deze onderzoeken is gebleken dat cliënten, ook in tijden van verandering, tevreden zijn over de kwaliteit van de geboden ondersteuning.
 

Het hoofdaannemerschap: een andere aanpak

Als hoofdaannemer is AtHomeFirst verantwoordelijk voor het transformeren van het sociale domein binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. AtHomeFirst heeft de overtuiging dat het mogelijk én noodzakelijk is om ondersteuning en begeleiding anders te organiseren. Dit vanuit onze visie dat we geloven in een gebiedsgerichte aanpak, samen met (in)formele partijen uit het gebied. Wij zien onze rol als hoofdaanbieder voor deze transformatie-opdracht als regisseur, werken hiervoor samen met bestaande aanbieders en sluiten aan bij lokale initiatieven. De huidige partijen blijven de ondersteuning bieden. 
 

Onze focuspunten

  • Een passend, dekkend en divers ondersteuningsaanbod

  • Verschuiving van individueel maatwerk naar (meer) collectieve voorzieningen

  • Begeleiding vanuit een gebiedsgerichte aanpak organiseren

  • Maatwerkvoorzieningen op een andere wijze invullen