Algemene voorzieningen

Bij het kiezen van algemene voorzieningen vinden we het belangrijk dat deze locaties laagdrempelig zijn, van toegevoegde waarde zijn voor de wijk en dat deze aansluiten bij de wensen en behoeften van de cliënten. Iedereen moet zich welkom voelen. Hier kunnen inwoners en cliënten elkaar ontmoeten, houden vrijwilligers (vaak ondersteund door een professional) een oogje in het zeil en worden activiteiten aangeboden. Zo ontwikkelen we alternatieven voor dagbesteding en individuele begeleiding.

meer

Stadsboerderij de Wiershoeck is een groene oase waar je op diverse manieren actief kunt zijn en je medemens kunt ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Het is een prachtige algemene voorziening en heeft als doel om mensen, vanuit welke achtergrond dan ook, een zinvolle en aantrekkelijke tijdsbesteding te bieden.

Het team van Cho, opgericht door Joop en Jeany, wordt gedreven door vrijwilligers, donaties en de inzet van professionals, wat bijdraagt aan de unieke warmte en openheid van deze voorziening in Emmen Noord en Emmen Oost.

Het Odensehuis Sneek is een unieke en gastvrije voorziening voor mensen met dementie en hun naasten, gevestigd in het Theater Lewinski. Hier staat de individuele wens en mogelijkheid van de bezoekers centraal, met diverse activiteiten en advies voor mantelzorgers om het thuiswonen te ondersteunen.