Medewerkers AtHomeFirst laten wens Stichting Beestenboel uitkomen

Vorige week mochten de vrijwilligers van de Stichting Beestenboel Emmen een cheque in ontvangst nemen van AtHomeFirst. Stichting Beestenboel wordt gerund door vrijwilligers en heeft als doel het werven van gelden voor het ondersteunen van mensen die vanwege de bezuinigingen het eigen risico van de zorgverzekering niet meer kunnen betalen en mede daardoor afzien van medicatie. De vrijwilligers van de stichting verkopen zelfgemaakte artikelen, zoals gebreide knuffeldieren, op onder andere markten en zorginstellingen. Mensen die hun voorgeschreven medicijnen anders niet kunnen betalen, kunnen deze dankzij Stichting Beestenboel toch ontvangen. Ze krijgen geen contant geld, maar wel de medicijnen die ze nodig hebben.

In april bestond wijkcentrum ‘De Cluft’ 40 jaar. Tijdens deze dag was er de mogelijkheid om bij AtHomeFirst een wens in de wensboom te hangen. Twee vrijwilligers van de Stichting Beestenboel trokken de stoute schoenen aan en hingen beiden een wens in de boom van AtHomeFirst. Uit deze wensen werd duidelijk dat er behoefte was aan meer (brei)vrijwilligers of een financiële donatie voor dit goede doel.

De laatste wens heeft AtHomeFirst, met dank aan haar thuiszorgmedewerkers, kunnen realiseren. Joan Jonkers, directeur: “In december mogen onze thuiszorgmedewerkers zelf een kerstgeschenk uitkiezen. Ze hebben dan ook de mogelijkheid om, in plaats van een geschenk, te kiezen voor een donatie aan een (plaatselijk) goed doel. Het goede doel voor het kerstgeschenk van 2016 was met de wens van Stichting Beestenboel snel gekozen!" 

Helaas heeft AtHomeFirst de wens voor meer vrijwilligers niet kunnen vervullen. Lijkt het u leuk om zich in te zetten voor deze stichting of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via info@athomefirst.nl. Wij sturen de reacties door naar Stichting Beestenboel.