De middag van de ontmoeting!

Samen met Facet, Wijkbelangen Emmerhout, Sedna, DCO en AtHomeFirst hebben we in het kader van de week tegen de eenzaamheid in Emmerhout 'de middag van de ontmoeting' georganiseerd. 

Vijfendertig inwoners uit de wijk Emmerhout konden in drie verschillende groepen, deelnemen in de Schepershof aan drie workshops; boetseren, bewegen op muziek en zelf muziek maken. 

Het was een carrousel waarin iedereen deel kon nemen en vooral actief mee kon doen. Het doel was gezelligheid, een middag uit en vooral ook andere inwoners uit de wijk ontmoeten.

Drie workshopleiders gaven de inwoners een bijzondere ervaring en gezellige middag; liepen er inwoners de deur in met de opmerking 'ik kan niet kleien', en liep men de deur uit, met de opmerking 'wat een prachtige workshop!' Dat er muzikale inwoners in Emmerhout wonen was duidelijk zichtbaar en hoorbaar, er werd genoten van het bewegen en het zelf muziek maken. 
Na de bijeenkomst werd er door sommige gasten telefoonnummers uitgewisseld om ook nog na deze middag nog eens contact te hebben, dat is een mooie bijvangst van deze middag van de ontmoeting.

Dit is voor herhaling vatbaar aldus alle gasten van deze middag, we gaan komend voorjaar dit opnieuw organiseren!