Coronavirus

Wij blijven zo veel mogelijk huishoudelijke ondersteuning bieden

AtHomeFirst biedt thuiszorg en valt daarmee onder de zorg. Wij blijven dan ook, zoveel als mogelijk, de huishoudelijke ondersteuning bieden zoals u gewend bent.


Richtlijnen

Wij volgen de ontwikkelingen rondom het Coronavirus nauwlettend zodat wij kunnen inspelen op de meest actuele informatie. Ook onze medewerkers worden hierin dagelijks over geïnformeerd. Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen via info@athomefirst.nl

Wat zijn de richtlijnen voor zorgmedewerkers

Het RIVM geeft duidelijke voorschriften voor thuiszorgmedewerkers. Ook huishoudelijke hulpen vallen hieronder omdat zij een belangrijke ondersteunende en signalerende rol hebben. De richtlijnen van het RIVM zijn als volgt:

Heeft een medewerker een risicogebied in het buitenland bezocht of contact gehad met patiënten met een bevestigde corona-infectie én klachten van verkoudheid of hoesten? Dan blijft zij thuis. Is er geen risicogebied in het buitenland bezocht en geen contact geweest met een patiënt met een bevestigde corona-infectie én wel klachten van verkoudheid of hoesten? Dan kan een medewerker, ook bij klachten, gewoon gaan werken.

Wanneer moet een medewerker wel thuisblijven?

  • Bij verkoudheid EN/OF hoesten EN koorts.
  • Bij koorts >38 graden.
  • Alleen verkoudheid EN/OF hoesten is meestal geen reden om thuis te blijven.


Wat kunt u zelf doen om besmetting met het virus te voorkomen

Om besmetting met het virus te voorkomen is het belangrijk dat Hygiëne richtlijnen worden gevolgd. Onze medewerkers zijn hierover geïnformeerd. Onderstaand nog even de belangrijkste punten op een rijtje.

Hygiëne maatregelen

Wat voor hygiëne maatregelen moeten er genomen worden:

  • Was je handen regelmatig: Op de site van het RIVM kan je informatie hierover vinden: www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geen handen schudden.

Naast deze maatregelen is het belangrijk om afstand te houden tot elkaar,

Hulp afzeggen

Vooralsnog is er geen noodzaak de hulp af te zeggen. Wilt u toch liever geen mensen ontvangen dan kan u contact met ons opnemen. Het kan ook via onze mail: info@athomefirst.nl

Als u ziek bent vragen wij u om dit ons te melden. Wij zullen in overleg met u de ondersteuning tijdelijk stopzetten. Zodra de klachten zijn verdwenen zullen wij de ondersteuning weer voortzetten.