AtHomeFirst tekent Sportakkoord Emmen Beweegt

Begin dit jaar was er tijdens de sportverkiezing van Emmen een ondertekening van het Sportakkoord Emmen Beweegt. 
AtHomeFirst en het Drenthe College hebben een samenwerking door de inzet van studenten van de opleiding Sport en Bewegen. Door het tekenen van dit sportakkoord staat het actief op de agenda en blijven we dit de komende jaren onder de aandacht brengen binnen allerlei organisaties en samenwerkingspartners.
 


Wat doen deze studenten nu in onze wijk(en)?

De studenten zijn actief in Emmen met een team van studenten (agogiek) die in deze wijk aan de slag gaan om de gezondheid, vitaliteit en mate van zelfregie bij de inwoners te verbeteren. 
Dit kan zijn door groepen te mobiliseren die samen gaan lopen of fietsen, samen boodschappen doen met mensen die het huis niet uit komen, mensen mobieler maken in huis zodat ze daar minder zorg nodig hebben, (kleine) activiteiten organiseren in een wijkcentrum waar mensen elkaar ontmoeten, mensen helpen bij lichamelijke klachten/beperkingen etc. Dit zijn allemaal voorbeelden van activiteiten waar studenten mee aan de slag gaan onder begeleiding van een docent. De docent heeft de regie over de studenten en zal ze, naast het begeleiden van de opdrachten, vooral kennis meegeven over: aandoeningen, verbeteren van lichaamsfuncties, mensen verleiden om zelf meer te gaan doen, organiseren van activiteiten, healthy aging etc.

Een mooi voorbeeld van een samenwerking, via onze medewerkers hebben bij onze cliënten in een wijk uitvraag gedaan of er belangstelling was voor de inzet van studenten. 
Gelukkig zijn er vele actieve medewerkers die meedenken en dit bespreken met hun cliënt. 

Hierbij een mooi voorbeeld van een prachtige samenwerking:
Op uw verzoek heb ik via mijn hulp meegedaan aan meer bewegen voor ouderen uitgevoerd door twee studenten Koos en Koen van het Drenthe College. Zij zijn twee maanden bij mij thuis geweest. Dankzij hun serieuze aanpak met oefeningen kan ik weer wat alles boven mij stond weer pakken. Ik ben zeer tevreden zowel de aanpak als keurige omgang van beiden. Mijn dank voor de moeite. Mevrouw T.H. uit Emmen.