Activiteiten agenda mei

AtHomeFirst is hoofdaanbieder begeleiding in Emmen Noord en Oost. We geven graag invulling aan onze rol door het organiseren van diverse activiteiten die aansluiten bij belangrijke thema’s in de wijk.

Zo organiseren we in mei diverse activiteiten die aansluiten bij het thema gezonde leefstijl. Wij bieden in deze maand een gevarieerd aanbod aan gratis activiteiten, van gym en bootcamps tot maaltijdwandelingen en kookworkshops. Voor jong en oud, met of zonder beperkingen. Lees verder en ontdek welke activiteiten we deze maand organiseren!

Gym in de Krysant 

Doe mee met de gym! Onder leiding van Assunta kan je op 10,17 en 24 mei meedoen met de gym. Dit zal plaatsvinden in de Krysant van 11:30 tot 12:15. Iedereen kan meedoen; staand of zittend, beperkingen zijn geen probleem! De inloop is vanaf 11:00 voor een gezamenlijk bakje koffie of thee. 

 

Bootcamp Emmen

Daag jezelf uit en doe mee met Bootcamp Emmen! Op 12,19 en 26 mei zal de bootcamp worden gegeven door leeftijlcoach Albert-Pieter van Movements jongeren. De locatie is het Rensepark Emmen van 11:00 tot 12:00. Iedereen tussen de 18 en 27 jaar kan meedoen! Het enige wat je nodig hebt is een comfortable oufit. 

 

Maaltijdwandeling 

Kom eten en wandelen bij de Cocon! Op maandag 15 mei zijn er maaltijd-wandelingen onder leiding van de buurtsport-coach. Er staan 3 wandelingen op de planning:

  • 10 km om 09:30
  • 5 km om 10:30
  • Ommetje om 11:00

Aansluitend is er een gezamelijke lunch. 

 

Kookworkshop

Neem deel aan de kookworkshop “koken met een budget en alledaagse ingrediënten” en leer meer over lichamelijke & mentale gezondheid en een gezonde leefstijl! Op donderdag 25 mei zal de kookworkshop plaatsvinden in het wijkcentrum Angelslo om 15:00 uur onder leiding van de leefstijlstraat. Na deze informatieve kookworkshop mag deze uiteraard samen geproefd worden. (Bij veel animo wordt er een 2e kookworkshop georganiseerd).

 

Fitte Brein

Neem deel aan de voorlichting het “Fitte Brein” en een workshop cognitieve fitness! Op woensdag 31 mei zal de voorlichting het “Fitte Brein” worden gegeven. Dit zal plaatsvinden in de Meerstede Emmermeer van 09:30 tot 11:30. Senioren buurtsportcoach Eefke Weismann-Hooijer zal meer vertellen over de invloed van bewegen op ons brein. Aansluitend zal er een workshop cognitieve fitness worden gegeven. 

 

Deelname is gratis, opgeven via wmoemmen@athomefirst.nl, 088-3210170 of 0682877024.