Wim Cramer

Wie bij Wim Cramer (54) uit Emmen binnenstapt, treft een nette en opgeruimde woning aan. Dat was een paar maanden geleden nog wel anders, vertelt hij. “Er lag bijvoorbeeld een grote stapel ongeopende post. Dankzij Coby van AtHomeFirst is het hier weer netjes. Samen met haar heb ik het huis opgeruimd en nu zorgen we er samen voor dat alles schoon en geordend blijft.”

Wereld van verschil

Wim liep al jaren bij de ggz en zijn huis lag vol spullen. Nadat er veel spullen waren weggedaan, kreeg hij hulp van Coby Habing (55) om zijn huis op orde te krijgen en het huishouden te structureren. “Haar hulp maakt echt een wereld van verschil, ze heeft een heel goede invloed op mij. Ik vind het moeilijk om aan nieuwe mensen te wennen, maar bij Coby ging dat heel snel. Ze weet precies hoe ze met mij om moet gaan. Het is voor mij heel lastig om iets te ondernemen, bijvoorbeeld boodschappen doen of instanties bellen, maar Coby geeft mij de energie om zaken op te pakken. Samen hebben we de stapel post die er lag doorgespit en alles zit nu netjes in een map. Dat is nog maar één voorbeeld van hoe ze me helpt.”

Netjes houden

Samen met Coby zorgt Wim er nu voor dat het huis schoon en netjes blijft. “We hebben een agenda opgesteld met wat welke taken er wanneer gebeuren. Iedere week, wanneer ze langskomt, maken we samen schoon en motiveert ze mij om het huis netjes te houden. Dat is voor mij heel waardevol, want ik heb nooit met iemand kunnen samenwerken, maar met Coby lukt het me wél. Daarnaast motiveert ze me om zaken in mijn huis aan te pakken. Zo ben ik bijvoorbeeld zelf naar de winkel gegaan om nieuw tapijt voor mijn halletje uit te zoeken. Voor zulke dingen durfde ik tot voor kort de deur niet uit, ik sloot me liever op in huis. Maar dankzij de energie en de positiviteit die ze mij geeft, heb ik het toch aangedurfd. Dat had ik zelf een paar maanden geleden echt niet kunnen bedenken!”