Aly van der Helm

Toen de echtgenoot van Aly van der Helm (77) uit Emmen nog leefde, was hij degene die op trapjes klom om de ramen te zemen en de bovenkant van de kasten af te nemen. Helaas werd hij negen jaar geleden ziek en overleed hij. Omdat Aly zelf haar keukentrapje niet op kan en ook het andere zwaardere huishoudelijke werk wat lastig werd, heeft ze sinds die tijd hulp in de huishouden. Eens in de twee weken komt Ria haar helpen.

Samen het huis schoonmaken

“De meubels stoffen en de was doen kan ik nog prima zelf, maar de grotere klussen waarvoor je bijvoorbeeld op een trapje moet staan zijn voor mij lastig. Daarom is het fijn dat Ria iedere veertien dagen langskomt om me daarmee te helpen. We maken dan samen mijn huis schoon: zelf ga ik met de stofdoek langs de meubels en daarna komt Ria met de stofzuiger langs. Ze kan stofzuigen als de beste! Ria lapt ook de ramen en ze maakt alles schoon waar ik zelf niet bij kan.”
 

Geen nummer, maar een mens

Ria helpt Aly al drie jaar met het huishouden. Sinds vorig jaar doet ze dat in dienst van AtHomeFirst. Ria is natuurlijk dezelfde gebleven, maar de nieuwe organisatie is een wereld van verschil, vindt Aly. “Ik voel me als klant van AtHomeFirst geen nummer, maar een mens. Toen ze hier in Emmen begonnen met hun dienstverlening, hielden ze bijvoorbeeld een welkomstlunch voor de klanten en de medewerkers, zodat je elkaar kon leren kennen. Ria kende ik natuurlijk al langer en het is heel fijn dat zij altijd de tijd neemt voor een praatje. Die persoonlijke aandacht van de huishoudelijke hulp én van de organisatie erachter vind ik heel fijn.”