Individuele begeleiding

meer

Individuele begeleiding bij AtHomeFirst

Weer grip op uw leven

Samen kunnen
we het

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij de dagelijkse dingen die u niet meer zo goed afgaan? Soms lukt het niet meer om de dagelijkse zaken te regelen en heeft u ondersteuning nodig. Een begeleider van AtHomeFirst helpt u graag om weer grip op uw leven te krijgen zoals hulp bij uw administratie, het structureren van uw dag of het opbouwen en onderhouden van sociale contacten.

Ondersteuning op maat

AtHomeFirst biedt ondersteuning op maat. Samen stellen we een plan op en bespreken we wat u zelf nog kan oppakken en bespreken we wat de oorzaken zijn waarom de dingen niet meer gaan zoals u wilt. Onze begeleiders gaan samen met u op een oplossingsgerichte manier aan de slag;  we betrekken zo veel mogelijk het sociale netwerk en leggen samen contact met voorzieningen of activiteiten bij u in de buurt. Hoe fijn is het wanneer u weer meer regie krijgt over uw dagelijkse dingen; het verhogen van uw zelfredzaamheid is dan ook een belangrijk doel van onze begeleiding.

 • Emmen, Coevorden, Borger Odoorn

  Emmen, Coevorden, Borger Odoorn

  Huishoudelijke hulp

  Nijkampenweg 77
  7815 GB Emmen
  T. 0883210155
 • Groningen

  Groningen

  Hoofdaanbieder begeleiding

  Eenrumermaar 1
  9735 AD Groningen
  T. 0883210170

Hier werken wij

Een vertrouwd gezicht uit de buurt

In de gemeenten Groningen, Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden biedt AtHomeFirst individuele begeleiding. Hiervoor heeft u een indicatie van de gemeente nodig. In elke gemeente is het aanvragen van deze ondersteuning weer anders. Wilt u meer weten over hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen? Vraag informatie op via het WMO loket in uw gemeente.

Melissa is sinds 2 jaar de thuisbegeleider van Jonathan. Ze helpt hem bij het overwinnen van zijn problemen en ondersteunt hem bij het aanbrengen van structuur in zijn dagelijks leven en administratie. De begeleider-cliënt relatie is open en eerlijk. Jonathan vertelt: “Het duurt even voordat ik me echt veilig en op me gemak voel bij iemand. Na een aantal weken is er een vertrouwensband ontstaan waardoor ik open en eerlijk kan zijn over mijn problematiek en de overige dingen waar ik tegenaan loop in het dagelijks leven.”

Melissa en haar cliënt Jonathan - .
Melissa en haar cliënt Jonathan

Monique werkt sinds september bij AtHomefirst als Ambulant Begeleider. Daarvoor heeft ze gewerkt op een zorgboerderij als begeleider dagbesteding. Monique is een persoon met veel interesses en handelt vanuit intuïtie en puurheid. “Ik vind zoveel dingen leuk. Ik kon me niet voorstellen dat ik op mijn 16e al een keuze moest maken voor de rest van mijn leven.” Aldus Monique met verschillende opleidingen op zak. Op een kruispunt in haar leven koos ze voor het werken in de zorg. “Daar ligt een grote passie, zorg voor mensen is er altijd geweest.”

Monique - .
Monique