Begeleiding

Prettig wonen in uw eigen huis en uw vertrouwde omgeving. Dat is wat u het allerliefste wilt. Het kan echter zo zijn dat u daar wat hulp bij nodig heeft. AtHomeFirst helpt u daarbij. We bieden, naast huishoudelijke ondersteuning ook individuele (praktische) begeleiding. Dit kan u op weg helpen, wanneer u zich zelfstandig niet zo goed meer kunt redden. 

Individuele begeleiding

Wat u zelf kunt doen, doet u zelf. En voor de dingen die u niet meer zelf kunt, stelt u samen met uw begeleider een plan op. Waar heeft u hulp bij nodig en hoe kan uw individuele begeleider u daarbij helpen? Als het bijvoorbeeld niet meer goed lukt om uw administratie bij te houden, kan uw begeleider met u oefenen of uitleg geven. Als het echt niet meer gaat, gaan we samen met u kijken wie u hierbij kan helpen. Dat kan iemand uit uw eigen omgeving zijn, maar ook een vrijwilliger of maatschappelijk werk. 

Begeleiding van AtHomeFirst

In de gemeenten Groningen en Emmen biedt AtHomeFirst begeleiding en ondersteuning. Daarvoor heeft u een indicatie van de gemeente nodig. In elke gemeente is het aanvragen van deze ondersteuning weer anders. Wilt u meer weten over hoe de begeleiding van AtHomeFirst in uw gemeente inhoudt en hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen? Klik dan hieronder op de knop van uw gemeente en ontdek de mogelijkheden die AtHomeFirst u biedt.